Ekonomi

“Türkiye Tek Yürek” kampanyasındaki meblağ 100 milyar TL’yi aştı

Başta TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8 olmak üzere 213 yerli ve yabancı televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlanan kampanyada vatandaşlardan bağış toplamak için ortak canlı yayın yapılıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen

türkiye tek yürek” başlıklı yayının moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel ve Tümer Perakende’nin ardından Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz ve Deniz Bayramoğlu sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını”na telefonla bağlandı.

Ortak yayında kendilerini takip edenleri selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin bu gibi durumlar karşısındaki yüce gönüllülüğünü geçmişteki afetlerden yakından biliyoruz. İnşallah milletimiz bu yüce gönüllülüğünü, ezber bozacak bir figürle bir kez daha ortaya koyar.” tüm zamanların kaydı. Tanrı’nın lütfuyla bu yük altındaAyağa kalkacağımızdan hiç şüphem yok” dedi.

101 milyarın üzerinde bağışulaşmış

Kampanyada toplanan bağış tutarı 23,35 saat prestij ile 106,3 milyar TL’ye ulaştı. Gönderilen SMS sayısı 6,4 milyona yaklaştı.

Kampanyaya ülkenin dört bir yanından çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokrat katıldı.

Kampanyaya yapılan en yüksek bağış 30 milyar lira. Türkiye Cumhuriyet Merkez BankasıZiraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii ve iştirakleri 3,6 milyar lira, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Kümelenmesi ve Türkiye Sigorta her biri 2 milyar TL bağışta bulundu.

Kampanyanın ikinci saat diliminde THY ve Baykar 2’şer milyar lira, Ziraat İştirakleri 1 milyar lira bağışta bulundu.

Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına 1 milyar lira bağışta bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, telefonla yayına bağlandı.

Deprem bölgesinde olduğunu ve Şanlıurfa’dan yayına bağlandığını kaydeden Şentop, “Devlet ve millet olarak tek yürek olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Geçen hafta 3 maaş bağışladım. Devlet olarak bir maaş daha bağışlıyorum. Bu kampanyanın bir parçası.” söz konusu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla ulaşarak, “Yapabilirsem bir maaş daha bağışlamak isterim. Bu kampanya için teşekkür ederiz. Sana başarılar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller de kampanyaya 1 milyon lira bağışlayarak destek verdi. Büyük acılar yaşandığını vurgulayan Çiller, “Bugün kendimi tüm siyasi kimliklerimden arındırıp bir eski başbakan vb. gibi değil, bir kadın ve bir anne olarak konuşmak istedim. O kadar etkileyici ve güçlü ki Milletimiz analiz üretebilir, görüyorum, hissediyorum.” dedi.

Yayına telefonla bağlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için, eşimle ben birer maaş bağışlıyoruz” dedi. söz konusu.

BBP Genel Başkanı Destici, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Daha önce maaş bağışladığımdan bahsetmiştim. Şimdi eşime, 50 bin lirayı çocuklarıma, 500 bin lirayı da eşime bağışladığımı söylemek istiyorum. çocuklar.” söz konusu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eşiyle birlikte yardım kampanyasına birer maaş bağışta bulunduklarını kaydetti.

Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin, dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Süryani Cemaati mensuplarının yaşadıkları ülkelerdeki konsolosluklar aracılığıyla yardıma koştuğunu söyledi.

İstanbul Süryani Kadim Cemaat Vakfı adına bu akşam düzenlenen kampanyaya 1 milyon 250 bin lira bağışta bulunduklarını belirten Çetin, “Türkiye adına çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız bu katkının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. yaralarına merhem oldu. Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepimizi bu tür doğal afetlerden korusun.” dedi.

Bu arada Türk-İş Lideri Ergün Atalay 20 milyon lira, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 10 milyon lira, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 10 milyon lira ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 7 milyon lira bağışta bulundu.

Öte yandan yayın sırasında vatandaşlara seslenen Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı gelmeden önce kampanya aracılığıyla Kızılay ve AFAD’a zekat ve fitre gönderilebileceğini söyledi.

Spor camiasından büyük destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Başkanı Mehmet Büyükekşi, kendi adına 1 milyon lira bağışladığını açıkladı.

TFF olarak ilk gün 20 milyon lira bağışta bulunduklarını belirten Büyükekşi, “Kulüplerimizle topladıklarımıza 50 milyon lira daha ekledik ve konteyner şehir yapıyoruz. Amatör futbolcular topladıkları 200 bin lirayı kendi aralarında bağışlıyor. 10 TIR’ı bizzat gönderdik. Ben de kendi adıma 1 milyon lira bağışlıyorum.”

Başkanlar bir arada

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un kulüp liderleri yardım kampanyası için ortak canlı yayına katıldı.

Stüdyoda yapılan telefon görüşmesine Beşiktaş Kulüp Lideri Ahmet Parıltı Çebi, Fenerbahçe Kulüp Lideri Ali Koç, Galatasaray Kulüp Lideri Dursun Özbek ve Trabzonspor Kulüp Lideri Ahmet Ağaoğlu destek verdi.

Öte yandan Beşiktaş’tan Cenk Tosun, Fenerbahçe’den Altay Bayındır ve Galatasaray’dan Kerem Aktürkoğlu da stüdyodaki yardım çağrısına cevap verdi.

Trabzonsporlu futbolcu Edin Visca, Türkiye’nin Bosna Hersek’i hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi.

Canlı yayına bağlanan tecrübeli oyuncu şunları söyledi:

“Türkiye’nin başı sağolsun. Geçmişte benim ülkemde de benzer şeyler oldu, zor günlerden geçtik. O zamanlar Türkiye bizi hiç yalnız bırakmadı. Onu unutmadık, unutmayacağız. Herkesin olduğunu söylemek istiyorum.” Bosna’da yardım topluyorum. 12 yıldır burada yaşıyorum, hep burası benim ülkem diyorum. Bu kampanyaya 2 milyon lira bağış yapmak istiyorum.”

MKE Ankaragücü Lideri Faruk Koca, kulüp adına 10 milyon lira, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Lideri Göksel Gümüşdağ ise kulüp adına 2 milyon lira bağışta bulundu.

Medipol Başakşehir Teknik Müdürü Emre Belözoğlu bu yıl maaşının tamamını bağışlarken, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ailesi 1 milyon lira, eski Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal 10 milyon lira yardımda bulundu.

Ayrıca Bölgesel Amatör Lig grubu Adana 1954 FK 200 bin lira, Kuzey Makedonya’nın Gostivar kulübü 1 milyon 453 bin lira, Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu 500 bin lira ve Karaman FK 3 milyon lira bağışta bulundu.

Öte yandan eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Altur Turizm adına 5 milyon lira, kızı ve merhum torunu Batuhan Bostancı adına 2 milyon lira bağışta bulundu.

Pendikspor kaptanı Erdem Özgenç 500 bin lira bağışladı.

Guterres: Yanındayız Türkiye

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da kampanyaya telefonla bağlandı.

Görüntülü mesaj gönderen Guterres, Türkiye’nin tüm zamanların en büyük doğal afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu ancak yalnız olmadığını söyledi.

“BM sizinle ve size yardımcı olmak için çalışıyor.” Guterres, “Acı ve yıkım görüntülerini gördüğümde yeterince iyi bildiğim yerlerde insanlar görüyorum. Mülteciler Yüksek Komiserliği yaptığımdan beri bölgeyi defalarca ziyaret ettim ve oradakilerin sıcaklığını ve cömertliğini asla unutmayacağım. Tanıştığım insanlar Türkiye en fazla mülteci barındıran ülke ve Suriyeli komşuları Eşsiz bir cömertlik örneği sergiliyor Şimdi tüm dünyayı yanınızda olmaya çağırıyorum. Yıllardır muhtaç.” açıklamasını yaptı.

Guterres, mesajını Türkçe “Seninleyiz Türkiye” sözleriyle noktaladı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 2019 depreminde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri için yaptıklarını unutmadıklarını belirterek, “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasına Arnavut halkı adına 1 milyon avro bağışta bulunduklarını açıkladı.

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan 213 ulusal ve uluslararası televizyon ile 562 radyonun katılımıyla gerçekleştirilen “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını”na Rama telefonla bağlandı.

Mezar olayından Arnavutluk olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Rama, Pazartesi günü ulusal yas ilan ettiklerini açıklayarak ülkede bayraklarını yarıya indirdiklerini hatırlattı.

Ülkelerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunduklarını kaydeden Rama, “Elimizden geldiğince yardım gruplarımızı ve askerlerimizi gönderdik. Küçük bir ülke olduğumuzu biliyoruz. Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın neler yaptığını unutmadık. 2019 depreminde bizim için yaptı. Türk halkına destek olmak için elimizden geleni yaptık. Bunu yapmaya hazırız. Türkiye’nin olağanüstü çabaları sayesinde her şeyin başarılı olacağına eminim.” dedi.

Rama, “Arnavut halkı adına 1 milyon euro bağışlıyoruz” dedi. ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar, KKTC’de çeşitli kampanyalar düzenlendiğini söyledi.

Kampanyalarda 1000 konteyner konut için bağış toplandığını vurgulayan Tatar, “Dualarımız Türkiye ile. 3 aylık maaşımı bu gece kendi adıma bağışlıyorum. İnşallah bu yaraları birlikte saracağız. Biz güçlüyüz. Millet olarak her zaman olduğu gibi biz Türkiye’nin ayrılmaz bir parçasıyız.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da ortak yayına bağlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da ortak yayına bağlanarak Türk milletinin güçlü bir millet olduğunu vurguladı.

Erbaş şunları söyledi:

“Bu kardeşlik ruhuyla inşallah yaralarımızı saracağız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak binlerce kadın ve erkek görevlimiz, 600 TIR’a yakın insani yardım malzemesi ve 500’ü aşkın servis aracımızla milletimizin yanında olduk. Arama kurtarma ekiplerinin depremin olduğu ilk andan itibaren geçen hafta cuma günü bir kampanya başlattığını belirterek, “Bu kampanyada 310 milyon nakdi yardım oluştu ve bu yardımı AFAD’a aktarıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfımız bugüne kadar 400 milyon lira harcadı. Üç maaşımı da bağışlıyorum.”

AFAD ve Türk Kızılayı’na toplanan yardımlar

Ünlü dizi ve program yüzleri Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Alişan, Deniz Baysal, Hande Erçel, Engin Akyürek, Esra Erol, Afra Saraçoğlu, Burak Deniz, Alp Navruz, Aslı Enver, Merve Dizdar, Barış Falay, Selahattin Paşalı, Özge Özpirinçci, Uğur Güneş, Murat Yıldırım, Mehmet Özgür, Birkan Sokullu, Cem İlkir, Eda Ece, Melisa Aslı Pamuk, Serdar Tuncer, Hüsnü Şenlenen, İsmail Hacıoğlu, Kadir Doğulu ve eşi Neslihan Atagül Doğulu, Seda Sayan, Sibel Can, Hasan Stüdyoya gelen isimler arasında Can Kaya, Yılmaz Erdoğan, Eser Yenenler, Aras Bulut İynemli, Demet Özdemir, Ezgi Mola, Halit Ergenç yer aldı. Ekranın ünlü isimleri de bağış için yapılan telefon görüşmelerine baktı.

Kampanyada toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler