Yaşam

‘Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar’: Fakir Baykurt Öykü Ödülü Polat Özlüoğlu’na

Polat Özlüoğlu, Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Yoksul Baykut Öykü Ödülü’nü ‘Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar’ öykü kitabıyla kazandı.

Gönül Simpson, Sezin Mavioğlu, Murat Gürbüz, Hülya Soyşekerci, Halil Genç ve Kadir Yüksel’den oluşan Seçici Kurul’un ödül ilişkisi şöyle:

“Tokluk, yoksunluk, kaygı, merak, dört duvar arasında sıkışıp kalma, büyüme ve çocukluk özlemi atmosferinde yalnız ve sevgisiz kalmış bireylerin iç dünyalarını aktaran yazar, zoraki duyguları başarılı bir şekilde yansıtmaktadır. iç ses anlatımlarının ve gözlemlerinin derin ve nitelikli anlatımıyla okuyucuyu ikna edici kılmak.”

Anne, Kovboylar ve Sarhoş
Atlar, Polat Özlüoğlu, 144 sayfa,
İthaki Yayınları, 2022.

Kitabın girişinden:

“Baba uzak yakın, güçlü zayıf. o olmanın yüküyle.Bazen ona karşı,bazen yanında,bazen kendi tarafında.Daha beteri.İkisi arasında bir ayrışma.Üstelik içi boş kabuklar gibi.Baba bir yaradır ki her şey kanayabilir ama hiçbir şey iyileştiremez.

Polat Özlüoğlu ‘Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar’ kitabıyla okuyucuya yeniden merhaba diyor. Ailenin ortasında sesini yükseltir. Kendine has tarzı ve sarsıcı hikayeleri ile içinde bulunduğumuz baskıyı yaşanır kılıyor.

‘Mesafe mi çabuk unutturur yoksa saatlerce mi? Birini unutmak için kaç şehire binmek gerekir ya da kaç saat tüketiriz, aklımızda yersiz patlayan hatıralardan bir çuval kurşunu unuturuz? Bir kabustan uyanmak için kaç adım atmanız gerekiyor? Kaç uykuyu öldürmemiz gerekiyor? Kaç kişiyi tespit ettiğinizde kendinizden uzaklaşıyorsunuz ya da kaç kişiyi gömmeye ihtiyaç arıyorsunuz?'” (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

haber-cifteler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu