Teknoloji

Apple’ın yeni gelir raporu: Güçlü iPhone satışları, büyük Mac’lerdeki düşüşü telafi edemedi

Apple üst üste ikinci “kötü” çeyreği yaşadı.Ancak bu noktada “kötü” tanımının göreceli olduğunu belirtmek gerekir.

Şirketin gelirleri üst üste ikinci çeyrekte düştü. Ancak Apple yine de büyük bir kâr elde etmiş gibi görünüyor. Apple’ın yıllardır en büyük gelir kaynağı iPhone ve Hizmetler kategorileri, yıldan yıla gelir artışı kaydetti . Ancak bu, diğer tüm kategorilerdeki düşüşleri dengelemek için yeterli değildi. Mac, iPad ve Giyilebilir Cihazlar / Konut / Aksesuarlar bölümleri, bir yıl önce aynı döneme göre küçüldü . Bu nedenle, Apple’ın toplam geliri yıllık yüzde üç düşüşle 94,8 milyar dolara düşerken, 24,2 milyar dolarlık net geliri yüzde birin altında düştü. Çeyreğin Apple için o kadar da kötü geçmediği söylenebilir ancak şirketin satış ve kâr açısından neredeyse her zaman büyüme yaşadığı düşünüldüğünde, bu düşüşün küçük de olsa kesinlikle dikkat çekici olduğu söylenebilir.

iPhone 14 ile gelen rekor

iPhone 14Ve 14 profesyonelGeçen Eylül ayında piyasaya sürülmesine rağmen, güçlü iPhone satışları artmaya devam ediyor ( yüzde iki artışla 51,3 milyar dolara ulaştı ) Mart’ta biten çeyrekte rekor kırdı. Son beş yılda istikrarlı bir şekilde büyüyen ve şirketin sunduğu diğer tüm ürünleri (iPhone hariç) geride bırakmayı başaran Apple’ın hizmet kategorisi de 20.9 milyar dolarlık gelirle ( yıllık yüzde beş artış) başka bir rekor kırın.

Mac satışları Toplamda yüzde 31 azalarak geçen yılın aynı çeyreğinde 10,4 milyar dolardan bu çeyrekte sadece 7,2 milyar dolara geriledi. Bu oran, IDC’nin bir ay önceki varsayımlarındaki Mac satışlarındaki yüzde 40’lık düşüşün altında, ancak faizin büyük ölçüde düştüğü genel varsayımının hala geçerli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Geçen sonbaharda dizide yapılan büyük güncellemelere rağmen iPad satışları düştü. yüzde 13 düştü çeyrekte 6,7 milyar dolara geriledi. Yatırımcılarla yaptığı bir telefon görüşmesinde CEO Tim Cook, hem iPad hem de Mac kategorilerini bir yıl önceki çeyreklerle karşılaştırmanın zor olduğunu, çünkü özellikle M1 iPad Air ve yeniden tasarlanan M2- olmak üzere elden geçirme sayesinde satışların güçlü olduğunu belirtti. güçlendirilmiş MacBook Air. .

Nihayet, AirPod’lar, elma izleVe Ana SayfaPodgibi çalışmaları içeren giyilebilir / konut kategorisi yüzde birden az düştübu alanda da kritik bir sorun olmadığına işaret edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu