Haber

Bakan Kirişçi, Gaziantep’te deprem bölgesinde.

GAZİANTEP (İGFA) –Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar gören Nurdağı ilçesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AFAD Uyum toplantısının ardından Nurdağı Kaymakamlığında düzenlenen STK ve muhtarlar toplantısının ortasına gelerek yapılan çalışmalardan bahsetti.

Gaziantep’in çalışmalarını takdir eden ve destekleyen herkese teşekkürlerini ileten Bakan Kirişci, “Aşevi kurulmasına gerek olmadığı için buraya seyyar mutfaklar kurmadık. Çünkü Nurdağı ve İslahiye’nin en büyük şansı Hatay’ı Kahramanmaraş’tan ayıran büyükşehir belediyemizin ayakta olması. Bu büyük bir nimet. Vatandaşlarımız artık konteyner kentte çadır yerine prefabrik evlere yerleşecek.” sözlerine yer verdi.

Vatandaşların yaralarının sarılması için büyük çaba sarf edildiğini belirten Bakan Kirişci, “5 bin araç ve 15 bin personelimiz ile depremzedelerin yanında olmak için çaba sarf ettik. Bugün depremin üzerinden 32 gün geçti. Çok şükür o ilk gün yaşadıklarımızı geride bıraktık. 40 bin nüfuslu bin 978 vatandaşımızı kaybeden Nurdağı’mızın gerçekten tükendiği bu etkinliği burada görünce çok mutlu oldum” dedi.

Hızlı bir şekilde tarımsal üretime dönülmesi gerektiğini vurgulayan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalara değinerek, şöyle devam etti:

“Burada bizi ilgilendiren kısım üretim faaliyetlerinin prestiji ile bir an önce tarımsal üretime geri dönmeliyiz. Bu kapsamda hayvanları telef olan vatandaşlarımızın tespitine yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Traktör makinesinin tespiti aynen devam ediyor. Hayvanlarımızın barındığı ahır, ağıl ve kümeslerde hasar varsa tespit edilir. İl müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimiz bu çalışmaları yürütüyor. Vatandaşlarımıza toplam 15 bin ton bedelsiz yem dağıttık. Bunun bin 500 tonuna yakınını Gaziantep’e gönderdik ve çadır gönderdik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu