Ekonomi

Bitcoin enerji tüketim endeksi güncellendi: BTC için çevre sorunları geride mi kaldı?

Investing.com – Cambridge Üniversitesi, 3 yıllık aradan sonra bitcoin Güç Tüketimi Endeksi güncellendi. Yeni hesaplamada önemli revizyonlar dikkat çekti.

Bitcoin’in 2021 için güç tüketimine ilişkin ilk tahminler saatte 104 terawatt güç yönündeydi. Ancak revizyondan sonra hesaplamalar 89 TWh’yi gösterdi. Örneğin 2022 yılında aşağı yönlü revizyon yapılırken Bitcoin güç tüketimi için iddia edilen fiyat 105,3 TWh’den 95,5 TWh’ye düşürüldü. Uzmanlar, bu fiyatın ABD’deki çamaşır kurutma makinelerinin yıllık bazda kullandığı elektriğe eşdeğer olduğunu söyledi.

Raporun yazarı Alexander Neumueller, önceki varsayımların yüksek olduğunu söyledi. madencilikte Kullanılan ASIC donanımının artan verimliliğinin ve gücünün dikkate alınmamasına atfedildi. Güncellenen metodolojide en son donanım gelişmeleri de hesaplamaya dahil ediliyor.

Son durumla karşılaştırıldığında Cambridge Üniversitesi’nin yeni endeksinin Bitcoin’in güç tüketimi hakkında daha gerçek bilgiler sağlayacağı düşünülüyor. Buna göre Cambridge araştırmacıları, Bitcoin’in bu yıl için ortalama 70,4 TWh güç tükettiğini varsayıyor.

Bitcoin’in güç tüketimine ilişkin bilgilerin revize edilmesi, kripto para birimlerinin çevresel etkileri hakkında daha doğru bilgi elde etmek için son derece değerli görülüyor.

Sonuçlara bakıldığında madencilikte kullanılan ekipmanların çeşitliliği ve verimliliği arttıkça güç tüketiminin yıldan yıla önemli ölçüde azaldığı görülmektedir. Böylece her geçen yıl daha çevre dostu hale gelen kripto para madenciliği, sektör için değerli bir sorunu geride bırakabilir. Ayrıca teknoloji ilerledikçe yenilenebilir enerji kaynakları daha verimli bir sistem haline gelerek Bitcoin madenciliğinde değerli bir paya sahip olmaya başladı. Bu, uzun vadede hem daha çevreci bir yaklaşımın benimsenmesi hem de daha düşük maliyetli faaliyetlerin benimsenmesi yoluyla kripto segmentine ek faydalar sağlayabilir.

haberoguzlar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu