Ekonomi

Borsa İstanbul haftanın son iş gününe yatay başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi güne 7.786,74 puandan yatay bir başlangıçla başladı.

BIST 100 dün önceki dönemlerde yüzde 1,5 artışla 7.780,68 puandan kapandı. Buna göre endeks dolar bazında 271 dolara yükseldi. BIST 100’de işlem gören hisselerin 68’i dün yükselirken, 30’u değer kaybetti. Endeksin günlük işlem hacmi 75,65 milyar TL olurken, işlem hacmi toplam hacmin %66,5’ini oluşturdu. Dün Finansal İstikrar Raporu’nun yayımlanmasının ardından risk iştahında artış yaşandı. Bu kapsamda bankacılık sektörünün yüzde 3’e yakın fiyat artışı kaydettiği görüldü.

Borsa İstanbul’da yatay açılışın ardından ilk işlemler alıcılarla gerçekleştirilirken, endeksin bir kez daha 7.800 bandına adım attığı görüldü. Açılışta en çok talep edilen bölümler şöyle: Emlak, iletişimVe sigortagerçekleşti. KOBİ, faktoringVe bankacılıkŞube güne ekside başladı.

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisse senetleri

BIST 100’de yer alan hisse senetlerinden ilk dönemlerde en çok yükselenler; (İŞ: ÜLKER), PENTA, (İŞ: KONTROL ) olmuş. (İŞ: MIATK), (İŞ: CCOLA) Ve VESBEHisseleri güne satışla başlayanların arasında yer aldı.

Borsa İstanbulkarşısında ADELVe MERMERGüne en yüksek değer artışıyla başlarken, baz fiyattan işlem görmeye başlayan ENSRİ ve AVTUR en çok değer kaybeden hisseler oldu.

Bugün açıklanacak bilgiler arasında TCMB Piyasa Katılımcı Anketi de yurt içinde yayınlanacak. İngiltere’de yurtdışında Perakende satışlarve Avro Bölgesi’nde TÜFEveriler izlenecek.

InvestingPro, borsa bilgileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel hisse senedi grafikleri dahil, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara sahiptir. Katılmak tıklamak .

hozathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu