Ekonomi

Deprem turisti korkutmadı Türkiye’ye talep sürüyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlere rağmen Türkiye’ye turist gelmeye devam ediyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İcra Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, depremde yaşanan mağduriyetin tarifinin ve telafisinin imkansız olduğunu ancak depremden etkilenen insanlara ellerinden geldiğince destek vermelerinin kendileri için büyük değer taşıdığını söyledi.

Firuz Bağlıkaya, depremden etkilenen şehirlerin özellikle iç turizm pazarında değerli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, gastronomi ve kültürün vazgeçilmez destinasyonlarının depremlerde büyük zarar gördüğünü, bu yaraları sarmak ve yeniden eski haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı. bölge eski haline döner. Deprem bölgesindeki bazı illerde yaşanan tahribat nedeniyle turizm hareketlerinin başlamasının biraz zaman alacağını belirten Bağlıkaya, “Büyük kayıplar verdiğimiz bu süreçte turizmin iyileştirici gücüne ve ekonomik katkısına da ihtiyacımız var. .

Bu doğrultuda deprem bölgelerindeki yaraların sarılmasında turizmin büyük rol oynaması ve şehirlerimizin turizmle canlanması için var gücümüzle çalışacağız.” Depremin 2023 turizm amaçlarına etkisinin sorulması üzerine Bağlıkaya, “Yaşadığımız bu büyük felaketin turizm sektörüne yansımalarını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

Bu anlamda ITB Berlin turizm fuarında gerçekleştireceğimiz temaslar ve toplantılar büyük önem taşıyor” dedi. terimleri kullandı. TÜRSAB Lideri Bağlıkaya, sarsıntıların üzerinden henüz çok zaman geçmediğini, hem acıların hem de endişelerin çok yeni olduğunu, sadece vatandaşların değil komşu ülkelerin değerli pazarlarındaki misafirlerin de şok yaşadığını söyledi. depremler

“Deprem bölgesi dışında iptal olmadı”

Turizm ve dönem hakkında yorum yapmak için henüz erken olduğunu belirten Bağlıkaya, şöyle devam etti: “Yurtdışındaki medikal operatörlerimizden aldığımız bilgiye göre rezervasyonlarda bir miktar duraklama var. Ancak resmi daha net görebilmek için biraz beklememiz gerekiyor. Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşecek olan ITB Berlin fuarında döneme ilişkin daha güçlü verilere ulaşacağımızı umuyorum.

Türkiye’nin klasik olarak en yüksek turizm potansiyeline sahip olduğu pazarlara ilgi devam ediyor. Bu kapsamda Almanya, Rusya, İngiltere, Polonya, Hollanda gibi ülkelerden rezervasyon talepleri ön plana çıkıyor.” Bağlıkaya, yerli turistin rezervasyonların erken iptal edilmesiyle ilgili sorusunu yanıtlayarak, “Deprem bölgesindeki illerimiz için rezervasyon iptalleri dışında bir iptalden söz etmek mümkün değil.”

7-9 Mart tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek ITB Berlin Fuarı’na katıldıklarına değinen Bağlıkaya, TÜRSAB olarak dünyanın en değerli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı’na TÜRSAB olarak katıldıklarını söyledi. 2022 yılında kendi stantları ile küresel turizm sektörünün gelişimine ve yarattığı iş hacmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, ağırladıkları Almanya pazarında üyelerin iş hacmini ve ülke pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Prestij ile 5,6 milyon misafir.

Üyelerimizden aidat yok

Firuz Bağlıkaya, deprem bölgesindeki üyelerden bu yıl aidat alınmaması için Cumhurbaşkanlığına yazı yazdıklarını anlatarak, deprem illerinde idare, bölge BTK’ları ve kontrol gruplarının tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bağlıkaya, deprem bölgesindeki seyahat acentelerini desteklemek ve bölge turizmini canlandırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu