Haber

Engin Altay: ‘Paranızın hesabını soracağız’

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, dün Silivri’de muhtarlar ve çiftçilerle toplantıya gelerek Gazitepe, Seymen, Büyükkılıç ve Küçükkılıç Mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi. Altay, “Paranızın hesabını soracağız. Yeni türkiyeTüm çocukların ve gençlerin umutlu olduğu, kadınların güçlü, emeklilerin huzurlu olduğu bir Türkiye olacak” dedi.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Silivri CHP İlçe Başkanı Berker Esen ve önceki dönem Silivri belediye başkan adayı Özcan Işıklar, dün Silivri’de muhtar ve çiftçilerle bir araya geldi. Sayıştay raporlarına yansıyan ekonomik kriz ve ihalelerden bahseden Altay, yaklaşan seçimlerin önemine dikkat çekti.

2023 genel seçimleri ile diğer seçimler arasındaki farkı anlatan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

TÜRKİYE’DE HER GÜÇ GÜÇLÜ ÜRETİR: Ben içtenlikle ‘Bu işler iyi gidiyor, halimden memnunum. Çocuk açıktan bayıldı, neyim var’ diyorum AKP’ye oy vermeli. Çocukları üşüyor diye yan odada kendini asan kadına acımıyorsanız gidip AKP’ye oy versin. Geçen seneye göre bugün kahvaltı sofranız, yemek sofranız daha zenginse gidin oy verin, yoksa vermeyin. Bu yeterli. Türkiye’de her güç, her güç zenginlik üretmiştir. Bunlar da türetilmiştir. Eski hükümetlerden türeyen zenginler, İngiltere ve Amerika’dan malikaneler satın alırdı.

7 LİRA KABLO İÇİN 2239 LİRA SÖZÜNE ÖDENİYOR: Türkiye’de oynarlar ve orada parlarlardı. Ne yaptıklarını biliyor musun? Mahalle alıyorlar, sokak alıyorlar. Senden çaldılar, ev değil mahalle alıyorlar. “Vay efendim ben sağcıyım” diye göz yumacaksanız bir yetim hakkı var. Kul hakkı dinimizde affedilemeyecek bir şeydir. Maşallah erkekler yapıyor ve siz onlara “Müslüman” diyorsunuz. Allah, “Kul hakkıyla gelmeyin” diyor. Adam İngiltere’de bir mahalle kurmuş. Bu gece herkes düşünsün, bunlar ihale. Devlet bir işi ihale edeceği zaman çimento, kablo ve halatın fiyatı belli oluyor. 7 lira 91 kuruş 1 metre kablo taşeron için 2239 lira ödeniyor. Meclise gösterdim, ‘İnceleyelim ey Meclis’ dedim.

BİR ADAM, oğlu pantolon isteyip alamadığı için kendini astı:

EKSİK TATİL İkramiyesi, EYT, 3600 EK GÖSTERGELER: Hırsız sadece camiye gitti diye hırsızlıktan aklanır mı? Bir yol var, bir. Bu yönetimin değişmesi gerekiyor. Devlet soyulmamalıdır. Yargıyı ele geçirdiler, bu bağın çözülmesi gerekiyor. Hakemlerin cübbelerinde düğme yok, cübbelerine düğme dikmişler.

O düğmeleri kıracağız, yargı bağımsız olacak. Başka türlü olmayacak. Tayyip hep kaçırdı. Bayram ikramiyesini, 3600 ek göstergeyi ve EYT’yi dışarıda bıraktı. Kim ne derse desin EYT’yi Kemal Bey başlattı. Bayram ikramiyesini Kemal Bey verdi. EYT dedik, para yok dediler. 3600 dedik, verdiler. oluyor demektir. Kasada 5 kuruş yok sağdan soldan para alıyorlar. 418 milyar dolar çok para demek. Bence Türkiye’nin 2 yıllık bütçesi bu. İki yıllık para herkese geri gelecek.

KÖTÜLÜKLERİN HESABI SORULACAK: Daha önce olmayan tüm hoşluklar şimdi olacak ve kötülük sorumlu tutulacak. Bazı seçimlerde yöneticiler değişir. Bu rutin bir seçim olmadığı için Gelecek, Saadet, Şifa hep bir arada. Bu seçim sıradan bir seçim olmadığı için hep birlikteler. Yönetenler değişecek ama sistem de değişecek. Bu topraklarda soygun düzeni değişecek. Devleti ahlak ve liyakatle buluşturacağız.

PARA HESABINIZI SORUYORUZ: Milleti barış, refah, huzur ve sükunetle donatacağız. Her şey dışarıda. 7 lira derdini unutmayın. Bu, devletin nasıl soyulduğuna bir örnektir. Sayıştay denetim raporlarında bu var. Onlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Sizden paranızın hesabını soracağız. İnşallah yeni Türkiye tüm çocukların mutlu, tüm gençlerin umutlu, kadınların güçlü, emeklilerin huzurlu olduğu bir Türkiye olur. Bundan bahsediyoruz. “Sana söz” dedik, öyle oldu.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu