Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangınların çıkış nedenleri ortaya çıkıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangına sebep olduğu tespit edilen iki kişiden birinin tutuklandığını belirterek, “Bugüne kadar arkadaşlarımız dün çıkan yangınlardan 5’inin çıkış sebebini ortaya çıkardı. ” söz konusu.

Karabük’te 9-10 Temmuz’da şiddetli yağışların ardından meydana gelen selden etkilenen Yenice ilçesine gelen Yerlikaya’yı Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç karşıladı. Yerlikaya, incelemede bulunduğu Kayadibi köyünde vatandaşlarla sohbet ederek, Şeker Kanyonu’nda sel nedeniyle oluşan kayıplar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Karabük Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Vali olan Yerlikaya, Gürel ve yetkililerle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve orman yangınlarının neden olduğu orman yangınlarına dikkat çekti. yanındaki umursamaz insanlar.

Bakanlık olarak dün Hatay, Mersin ve Çanakkale’de çıkan yangınların çıkış nedenlerinin ortaya çıkarılması için titizlikle çalıştıklarını belirten Yerlikaya, “Bugüne kadar arkadaşlarımız dün çıkan yangınlardan 5’inin nedenini ortaya çıkardı. değerli.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Hatay Belen’de bahçe temizliği yapmak amacıyla sazlıkların yakılması nedeniyle çıkan yangınla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, bu kişilerden birinin tutuklandığını, diğerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi. adli kontrol.

Çanakkale’de yangın

Mersin Gülnar köyünde bir evin bahçesinde ateşle oynayan çocukların çıkardığı yangının maalesef tesadüfen de olsa orman yangınına neden olduğunu belirten Yerlikaya, “Bugün yangını söndürme noktasında çok umutluyduk. Çanakkale yangını hakikati vahim bir noktaya getirdi.” şeklinde konuştu.

Tüm yetkililerin bölgede olduğunu ve tüm kurum ve kuruluş ekiplerinin yangınları söndürmeye çalıştığını belirten Yerlikaya, Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı’da etkili orman yangınlarının sürdüğünü, İçişleri ve Tarım ve Orman Bakanlıklarının çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. yangınları söndürmeye çalışıyor.

(sürecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu