Haber

‘İmam hatip’ sözlerinden yargılanan Erol Mütercimler’e beraat

Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında imam hatip lisesi mezunları aleyhine söylediği sözler nedeniyle “Halkın bir bölümünü Sosyal Sınıf, Din, Mezhep, Cinsiyet, Bölge Farklılıkları temeline oturtmak” suçundan beraat etti. Eski Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Erol Mütercimler, başta İmam Hatip Kurumları ve dernekleri olmak üzere şahıslar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve İlim Yayma Derneği savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. çevirmenler hakkında hata bildirimi. Talep ettiği Erol Mütercimler, Nisan 2021’de mahkeme tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KARAR BOZULDU

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde temyiz üzerine incelenen yerel mahkeme kararı, 21.02.2023 tarihli temyiz kararıyla bozuldu ve çevirmenler hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme aynı zamanda yerel mahkeme kararına itiraz eden Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan gibi suçtan zarar gördüklerini iddia eden isimlerin sıfat eksikliği nedeniyle davaya katılma talebinde bulunamayacaklarına karar verdi.

Gerekçeli kararda, “Halkın Bir Kısmını Alenen Aşağılama” suçunun hukuki unsurlarının, “Toplumsal sınıf farklılığından hareketle” suçunun hukuki unsurlarının, Din, Cinsiyet, Bölge” somut olayda oluşmamış ve iddia edilen fiil kanunda suç olarak tanımlanmamıştır.’ ‘ dahil edildi.

Ne oldu?

Yazar Müfid Yüksel’in bir televizyon programında “Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benoit’in kurduğu okullar, Cizvit rahiplerin okulları” demesinin ardından Erol Mütercimler, “Ama sonuca bakın, bakın neyle karşılaşıyoruz” dedi. o imam hatipten mezun olanlar… “Cinsel sapık, ahlaksız” tabirlerini kullandı.

Erol Mütercimler’in imam hatip mezunlarıyla ilgili sözleri nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ilgili kanal hakkında soruşturma başlatırken, Haliç Üniversitesi yönetimi tarafından hakkında soruşturma açılan Erol Mütercimler, üniversitedeki görevinden istifa etti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu