Haber

Kızılay bağışçılarından depremzedelere destek

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye destek gönderildi. Kızılay bağışçıları depremzedelere kumbarasını vererek, alyanslarını bağışlayarak, bazılarına da hijyen yardımını göndererek destek oldu.

Küçük hayırseverlerden Abdullah Çakır, depremden etkilenen akranlarının ihtiyaçları için kumbarasını akıllı saat, Elif Çakır ise oyuncak alması için Kızılay’a bağışladı. Küçük bağışçı Melike Hifa Kartal ise ailesinin deprem bölgesine göndermek için hazırladığı kutuya kendi oyuncağını koyup mektupla gönderdi.

BİSİKLET YERİNE DESTEK OLMAYI SEÇTİ

Uzun süredir biriktirdiği harçlıklarını hiç düşünmeden bisiklet almak için göndermek isteyen 4. sınıf öğrencisi Mikail Doğan, kumbarasını Kızılay’a bağışladı. Küçük Necmettin Avcı ise su bidonuna doldurduğu bozuk paraları depremzedelere teslim edilmek üzere Ankara’daki Kızılay Genel Müdürlüğü’ne getirdi. Öte yandan Miraç Kandili’nde kandil harçlığı toplayan küçük bir hayırsever topladığı parayı Kızılay’a bağışladı.

Hayırseverler Türkiye’nin farklı bölgelerindeki Kızılay şubelerine de başvuruyor. Maddi durumu iyi olmadığı için 500 TL hijyen yardımı alan bir hayırsever, deprem bölgesindeki vatandaşların daha çok ihtiyacı olduğunu belirterek aldığı hijyen yardımını bağışladı.

YAŞLI ÇİFT nikah yüzüklerini bağışladı

Depremin 11’inci gününde Kızılay Melikgazi Şubesi’nin kapısını çalan yaşlı çift, “Elimizdeki bu kadar” diyerek Kızılay çalışanına mendilde 1 çift küpe ve nikah yüzüğü verdi. yaşlı çift evlendiklerinde satın aldı. Bir başka hayırsever kadın bağışçı ise tek malı olan yüzüğünü depremzedelerin yaralarını sarmak için bağışladı.

nallihanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu