Haber

Korsan taksicileri tehdit eden taksicilere hapis cezası

Antalya’da 3 taksi şoförü aradıkları korsan taksinin şoförünü uygulama üzerinden tehdit etti. Mahkeme, taksi şoförlerine 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek kararın açıklanmasını erteledi. Şüphelilerin 5 yıl içinde aynı hatayı yapmaları halinde hapis cezasına çarptırılacakları kaydedildi.

KORSAN TAKSİ SÜRÜCÜSÜNE TEHDİT

Antalya’da geçen yıl Aralık ayında taksi şoförleri KA, Ş.C. ve Ü.AT, korsan taksi şoförü Habip Arslan’ın aracını araç taşıma uygulamasıyla durdurup tehdit etti. Taksi şoförlerinden KA, “Ekmeğime kimse engel olamaz. Engellemeye çalıştığınızı görürsem, sizi bu arabaya gömerim” dedi.

3 TAKSİ ŞOFÖRÜ HAKKINDA İSİMLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Sosyal medyada paylaşılan sahnelerin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis ekipleri, 2 aydır korsan taksi kullanan Habip Aslan’ı bir firmaya ait uygulamayla 60 gün süreyle trafikten men etti. Uygulama üzerinden aracı arayan Ü.AT, KA ve görüntüleri çeken Ş.C. Gözaltına alındı. Taksi şoförü olduğu belirlenen 3 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Antalya Adliyesi’ne sevk edilen KA tutuklanırken, Ü.AT ve Ş.C. Yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

18 YILA KADAR HAPİS CEZASI ARANAN

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Duruşma savcısının geçen hafta verdiği mütalaada KA, Ş.C. ve Ü.AT’nin hürriyetini yoksun kılma, kişisel verileri izinsiz yayma ve tehdit suçlarından toplam 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Gözaltına alınan sanık KA serbest bırakıldı.

CEZALAR AÇIKLANDI

Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında, tutuklu olmayan sanıklar KA ve Ş.C hazır bulundu. katıldı. Ü.AT katılmadı. Şikayetçi Habip Aslan ve partinin avukatları da salonda hazır bulundu. Son savunmaları alan mahkeme başkanı kararı açıkladı. Sanık KA, Ş.C. ve Ü.AT, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 10 ay, kişisel verileri izinsiz yayma suçundan ise 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıklara tehdit suçundan ceza verilmezken, her sanığın cezasında indirim yapıldı. Sanıklara verilen cezaların açıklanmasının ertelenmesine karar verildi.

haber-sorgun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu