Yaşam

Kütüphanenize Hemen Ekleyin! Mühendislik Öğrencilerinin Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

Onedio olarak üniversite öğrencilerine kitap önerdiğimiz serimiz devam ediyor. Serinin bu kısmında mühendislik öğrencilerine kitap teklifleri yapacağız. İşte her mühendis öğrencisi ve mühendis adayının kesinlikle okuması gereken kitap teklifleri…

‘Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.’

1. Güçlü Baba Fakir Baba – Robert T. Kiyosaki

Zengin Baba Fakir Baba, finansal geleceklerinin denetimini eline almak isteyenler için tam manasıyla bir giriş kitabı. Kitap, teknolojinin, robotların ve küresel bir iktisadın kuralları değiştirdiği bir dünyada yapılması gerekenleri anlatıyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

2. Babil’in En Zengin Adamı – George S. Clason

Babil’in En Varlıklı Adamı, tavırlı olmanın ve gereksiz şeylere para harcamamanın ne kadar değerli olduğuna değinirken, yatırım yapma üzere mevzularda uygun teklifler sunuyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

3. Dünyayı Değiştiren Beş Denklem – Michael Guillen

Michael Guillen’in kaleminden çıkan Dünyayı Değiştiren Beş Denklem’de, günlük hayatımızı kalıcı bir biçimde değiştiren beş denklemin hem matematiğine hem de hikayesine değiniyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

4. Vaktin Ötesindeki Deha Tesla – Margaret Cheney

Adı Edison yahut Marconi kadar bilinmese de Nikola Tesla gelmiş geçmiş en büyük mucitlerden biri. Bu kitap, Tesla’nın yaşantısı, mucizevi aklı ve icatlarına değiniyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

5. Global Güce İstikamet Veren Güçler – Scott L. Montgomery

Scott L. Montgomery, Global Güce Taraf Veren Güçler kitabında yeni yüzyılın birinci on yılında, global güç sistemimiz derinden değişikliklerle sarsılmasından fosil yakıtların yaygınlaşmasına kadar her mevzuya değiniyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

6. Amazon – John Rossman

Başlangıçta sadece küçük bir çevrimiçi kitapçı ve çok daha fazlasını yapmayı hayal eden ileri görüşlü kurucusu Jeff Bezos’un milyarlarca ürünü müşterilerine ulaştırarak akılalmaz bir işe imza atması anlatılıyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

7. Elon Musk – Ashlee Vance

Günümüzün dahisi olarak anılan Elon Musk’ın hayatına ışık tutan bu biyografik eserde Ashlee Vance, 300’e yakın beşerle konuşarak ve Elon Musk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı ve ilham verici hayat öyküsünü okurlarla buluşturuyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

8. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı

İlber Ortaylı, yediden yetmişe herkesin faydalanacağı, bilge şahsiyetinden ve hayat deneyiminden süzülen tavsiyelerden oluşan bu yapıtla, bir insanın, çocukluktan itibaren hayatın çabucak her alanında gereksinim duyacağı tahliller sunuyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

9. Vaktin Kısa Tarihi – Stephen Hawking

Yaklaşık kırk lisana çevrilen ve dünya üzerindeki her 750 şahıstan birinin edindiği Vaktin Kısa Tarihi, Stephen Hawking’in elinden çıkan bir kitap!

Bu kitap cihanla ilgili en merak ettiğimiz sorulara teker teker cevap veriyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

10. Hakikaten Bilmeniz Gereken 50 Fizik Fikri – Joanne Baker

Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Fizik Fikri, kütleçekim, ışık, güç üzere temel kavramlardan başlayıp kuantum, kaos, karanlık güç, İlah Parçacığı üzere bilimsel ayrıntıları herkesin anlayabileceği bir halde anlatıyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

11. Gaye – Eliyahu M. Goldratt, Jeff Cox

Amaç kapanmak üzere olan bir fabrikanın üretim müdürü olan Alex Rogo’nun hikâyesini anlatıyor. Eliyahu M. Goldratt’ın kaleminden çıkan kitap, iş ortamındaki çekişmeler, iş arkadaşları dayanışması, küresel rekabet ve rakiplerin kurnazlıklarına değiniyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

12. Yalın Niyet – James P. Womack, Daniel T. Jones

Operasyon harikalığını pahaya dayalı stratejilerle birleştiren Yalın Model çok çeşitli ekonomik şartlarda ve bütün bölümlerde daima büyüme sağlar. Bu kitap, Yalın Model’i her manasıyla ele alıp ayrıntılı bir formda anlatıyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

13. Mühendislik ve Mimarlık Hikayeleri – TMMOB

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan bu kitapta mühendislerin ve mimarların hudutlu imkanlarla yarattıkları, yaratmaya çalıştıkları dünyada nasıl ilerleme kaydedecekleri anlatılıyor.

14. Çizginin Dışındakiler – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell, Çizginin Dışındakiler kitabıyla başarı konusundaki anlayışımızı değiştiriyor. Çizginin dışındakilerin hayatları tuhaf ve alışılmadık bir mantık izliyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

15. Teknolojinin Evrimi – George Basalla

George Basalla’nın harika yapıtı Teknolojinin Evrimi, öne sürdüğü teknoloji tarihi kuramına kültür eksenini temel alarak açıklık getirirken, tanınan bilim kitapları ortasında kendini öne çıkarıyor.

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu