Ekonomi

Lyft dördüncü çeyrekte sağlam kar açıkladı

Lyft Inc. (NASDAQ:LYFT) Salı günü, analist tahminlerini aşan ve 2024’te ilk kez pozitif serbest nakit akışı yaratması beklenen dördüncü çeyrek kazançlarını bildirdi. Bu iyimser mali görünüm, maliyet düşürücü tedbirlerin başarılı bir şekilde uygulanmasına bağlanıyor. .

Lyft, dördüncü çeyrekte 66,6 milyon dolarlık düzeltilmiş temel fayda elde ederek 56,2 milyon dolarlık beklentileri aştı ve gelecek yılki mali gidişatı için olumlu bir gidişat belirledi.

CEO David Risher liderliğindeki araç paylaşımı şirketi, geçen yıl işten çıkarmaları ve çeşitli yönetim seviyelerinin ortadan kaldırılmasını içeren büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçti. Şirketin stratejisini vurgulayan Risher, “Ölçekimizi ne kadar kuzeye kaydırabilir ve maliyetlerimizi sabit tutabilirsek, sonuçta o kadar fazla para koyacağız” dedi. Risher ayrıca, kolaylaştırılmış havaalanı karşılama ve diğer büyümeyi destekleyen özelliklerin sunulması da dahil olmak üzere geçen yıl şirketin performansına iyileştirmeler ekledi.

Batı Yakası’nda güçlü bir pazar varlığına sahip olan Lyft, geçtiğimiz günlerde sürücü kazançlarını karşılamak için yeni bir tazminat planı duyurdu. Şirket, sürücülere haftalık olarak dış ücretler düşüldükten sonra kazançları ödedikleri maaşın %70’inin altına düştüğü takdirde tazminat ödemeyi taahhüt etti.

Otonom araçlarla ilgili emniyet ve güvenlik endişeleri konusundaki artan tartışmalara rağmen Lyft, Motional ile işbirliği içinde Amerika Birleşik Devletleri genelinde 100.000’den fazla otonom sürüşü başarıyla tamamladı.

Şirket ayrıca stadyumlara yapılan seyahatlerde de önemli bir artış olduğunu bildirdi ve 2022’den itibaren %35’ten fazla büyümeyi Taylor Swift’in Eras Turu ve Beyoncé’nin Rönesans Dünya Turu gibi yüksek profilli etkinliklerin yanı sıra çeşitli spor etkinliklerine bağladı.

Lyft’in 31 Aralık’ta sona eren çeyrekteki geliri, analistlerin beklentilerine paralel olarak 1,22 milyar dolardı. İleriye bakıldığında şirket, cari çeyrek için düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kârın (FAVÖK) 46,3 milyon dolarlık beklentilerin üzerinde, 50 milyon dolar ortası ila 55 milyon dolar aralığında olacağını varsayıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

merkezefendihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu