Haber

Otel enkazında bulunan 43 rehberden 10’u öldü, 19’u kurtarıldı, 14’ü aranıyor

TURİST Rehberleri Derneği’nin (TUREB) uygulama eğitimi kapsamında Güneydoğu antrenmanına giden 43 kişilik ekip Adıyaman’da depreme yakalandı. Grand İsias Oteli’nin enkazında kalan rehberlerden 10’u hayatını kaybetti, 19’u sağ olarak kurtarıldı, 14’üne ise ulaşılmaya çalışılıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36. Grup Oteller ve Konaklama Meslek Komitesi Üyesi Funda Gökgöl, TUREB’in uygulama eğitimleri kapsamında bölgelere rehberlik yapmak üzere Adıyaman’a giden 43 kişilik rehber ekibinin de Grand Isias Oteli’nin enkazında kaldı. Grubun Marmara, Ege ve Akdeniz eğitimlerini tamamladıktan sonra Güneydoğu eğitimi için bölgeye gittiklerini belirten Gökgöl, “Enkaz altındaki arkadaşlarımızın bir kısmı çıkarıldı, bir kısmı hala enkaz altında. Maalesef kaybettik. Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya ve yönetim kurulu üyesi Volkan Lubiewski, depremin ilk gününden bu yana, “Otel enkazının önünde bekliyoruz. Cenazelerden 4’ü Antalya’ya gelecek ama cenaze nakli için araç bulamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

TUREB’den edinilen bilgiye göre, 8 Şubat Çarşamba günü öğlene kadar eğitimde rehber ve rehber adaylarının yürüttüğü çalışmalarda; 19’u sağ kurtarılırken, 10’unun cansız bedeni bulundu. 14 rehber hakkında şu anda bilgi alınamadı. SAĞDAKİ 19 KİŞİ: Otel enkazından kurtarılan 19 rehberden Johanna Carolina Kap, Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Ömer Kale, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Erhan Taşkın, Mücahit Doğan ve bazıları hastanelerde tedavi gördüler ve bazıları aileleriyle uygun şekilde tanıştı. Leyla Dizdar, Berfin Yıldız, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Hüseyin Sarı, Seçkin Bakırcı, Osman Altay, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek ve Nazımcan Hartlap olduğu belirtildi. Takım kaptanı Mehmet Kalaycı ile Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Emin Uysun, Kağan Yıldız, Ozan Koç ve Samet Burak Bingöl’ün cesetleri enkazdan çıkarılırken; Nakil sırasında Ali Osman Aydın kurtulup hayatını kaybederken, sağ çıkarılan Bahtiyar İsrafiloğlu ve Ali İsrafiloğlu, tedavi edilmek üzere götürüldükleri hastanede yaşamını yitirdi. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede Aykut Bulut, Etem Yedek, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Lenur Seyfettinoğlu, Önder Cırık, Ömer Tabarlı, Sefa Veysel Yaşar, Umut Ulaş Tan, Çağkan Yılmaz, Hasan Öz, Tayfun Dal, İdris Talha Kartav ve Tamer Öz Doğru’nun akıbeti henüz belirlenemedi. Öte yandan, normalde 44 kişiden oluşan eğitim kümesine Ahmet Daştan’ın katılmadığı kaydedildi.

Öte yandan Adıyamanlı Maide Sayın (22) enkaz altından kurtarıldığını ve kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katıldığını belirterek, “Ben Adıyaman yöresiyim. Enkazdan kurtulduk, evimize bir şey olmadı. Evimiz müstakil ama 3 gün yakınlarımıza ulaşamadık 4-5 katlılar her ilden AFAD ekibi geldi Allah onlardan razı olsun yemek yemeden önce alet lazım ona göre eğer sen ona yardım ediyorsun çünkü moloz altından ses geliyor.Ben ilk gün 2 kişiye yardım ettim.Şahsen şahit olduğum için söylüyorum.İnsanlar yardım etmeye çalışıyor ama betonu kaldıramıyorlar.Müteahhitler gelse O kardeşler gelsin. Onların işi bu, sıradan insan bir şey yapamaz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

– Antalya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu