Teknoloji

Otomobil alacaklar dikkat! Fiyatlar tekrar yükselecek

Ramazan Bayramı ve sonrasında otomobil pazarında hareketlilik başladı. Sıfır ya da ikinci el otomobillerin satış fiyatı artmaya devam ederken bir yandan da araç sıkıntısı yaşanıyor.

Otomobil piyasasında son günlerde hareketli günler yaşanırken, bayiler tarafından yeni araç satışı konusunda bayiler uyarılarda bulunuyor.

Otomobil bayii Murat Açıkgöz, sadece Türkiye’de değil dünyada da fiyatların yükseldiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

Biz de payımıza düşeni aldık. Türkiye’de araba fiyatları çok yüksek. Çok çok yüksek diyebilirim. Bunun en büyük sebebi ise koronavirüs döneminde üretimde yaşanan mağduriyetler.

Artan nüfus ve araç ihtiyacı daha da belirginleşince bu tür sorunlar ortaya çıktı. Ziyafet sırasında bu ekstra bir baharat haline geldi.

“Bayiler internete göre fiyatı belirliyor”

Bayilerin internet satış fiyatına göre fiyat belirlediğini söyleyen oto bayii Murat Açıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bayi şu anda araçları liste fiyatına göre değil, sarı sayfalara göre internet sayfalarının sayısına göre satıyor. Yani 1 milyon araç var ama bu araç internette 1 milyon 200 bin liraya binicisini bulabiliyor. Bayi de bu aracı 1 milyon 180 bin liraya yani 1 milyon 170 bin liraya satıyor.

Bu yıl bayiler para kazanıyor, sıfır araçlar internetteki gerçek sitelerdeki rakamlarla değil, sarı sayfalardaki rakamlarla satılıyor. Böyle bir mağduriyet var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu