Haber

Seçime giderken DOĞRU PARTİ’yi korkutan senaryo! “Pazartesi sürpriz olabilir”

Tablo 6: “Cumhurbaşkanı adayımız hakkında ortak bir anlayışa ulaştık.” Açıklamanın ardından CHP ve İYİ Parti cephesinde yaşanan gelişmeler pek çok sürpriz gelişmeye gebe.

Meral Akşener’in partisinin 81 ilin genel başkanlarını Ankara’ya çağırması, CHP kurmaylarının İYİ Parti’yi yerle bir eden paylaşımları ve silinmesi Ankara’da sıcak saatlere neden oldu.

TRT Haber’de gündemi değerlendiren Genar Araştırma Lideri İhsan Aktaş ve Gazeteci Murat Özer, İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrası durumu hakkında kesin olmamakla birlikte çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

AKTAŞ: BU SENARYO TUTUKLU TARAFTAN KORKUYOR

Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş şu değerlendirmelerde bulundu;

İYİ Parti’nin içinde bulunduğu durum budur. Bana göre Millet İttifakı bir yıl önceki motivasyonda değil. Erdoğan’ı devirmek büyük bir idealdi ama şimdi İYİ Parti’de kendi kurumunu savunma dürtüsü seçimi kazanmasına engel oldu. Bir önceki seçimde doğru bir karar verdiler. Ya ittifakın bir parçası olacaklar ya da kurumsal kimlik adaylığını ilan edeceklerdi.

Bu senaryo GÜZEL Parti’yi korkutuyor. Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu gün AK Parti ile CHP arasında Galatasaray-Fenerbahçe gibi bir mücadele olacaktır. Bir İYİ Parti unutulur. İki, Meral Hanım bir lider olarak unutulacak. Burada tartışmalar yoğunlaştıkça İYİ Parti gündemden düşecek. İYİ Parti kurumsallaşmasını tamamlamış bir parti değil. Dolayısıyla 11 olan oy oranlarının 8-9’a düşme riski var. Son 6 aydır İYİ Parti’nin tüm çabası statını yüksek tutmak içindi. Â Partinin kendi konumunu koruması seçimi kazanmasından daha önemlidir. Meral Hanım muhtemelen Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ikna olmuş durumda ama acaba kendi ikna ettiği radikal tabanını ve parti yönetimini ikna edebilecek mi?

ÖZER: PAZARTESİ GÜNÜ GERÇEKTEN BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞABİLİRİZ

İYİ Parti’nin bir tercih yapması gerektiğini söyleyen ve “Pazartesi günü gerçek bir sürprizle karşılaşabiliriz” diyen Gazeteci Murat Özer şu açıklamalarda bulundu;

6’lı masanın ortak bir başkan çıkarıp çıkarmayacağı tamamen İYİ Parti’nin ortaya koyacağı duruma bağlı. ÂLÂ Partinin en başından beri Meral Akşener ve tüm parti sözcüleri, milletvekilleri… Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmeyen neredeyse kimse kalmadı. Görünüşe göre Kılıçdaroğlu CHP’nin adayı. Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu’na karşı kitle oluşturan İYİ Parti’nin bunu nasıl açıklayacağı ise çok açık bir soru olarak duruyor.

İYİ Parti için çok zor günler başladı. Pazartesi günü gerçek bir sürprizimiz olabilir. Kılıçdaroğlu’nu aday ilan ettiklerinde YETER Partisi seçmeninin çok değerli bir bölümünün küskün olacağı çok net bir şekilde görülüyor. Akşener çıkıp, “Biz başka bir yol seçeceğiz. Daha muhafazakar ve daha milliyetçi bir adayla yolumuza gideceğiz, bizim adayımız böyle bir şey olacak” dese açıkçası şaşırmam.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu