Haber

Üsküdar Belediyesi’nden 3 Aralık Engelliler Haftası’nda Engelli Çocuklara Çok Özel Hediyeler

BİNLERCE ÇOCUĞA ALGILAMA, MUHAKEME, DİKKAT, GÖRSEL HAFIZA, BELLEK ÜZERE BİLİŞSEL MARİFETLERİNİ GÜÇLENDİRİCİ İKRAMLAR VERİLDİ

ÖZEL ARMAĞANLAR, PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ÇOCUKLARIN KONUTLARINA TEK TEK BIRAKILDI

Üsküdar Belediyesi 3 Aralık ‘Dünya Engelliler Günü’ hasebiyle engelli çocuklara özel armağanlar dağıtmak için özel armağanlardan oluşan bir kutu hazırladı. Üsküdar ilçesinde yaşayan engelli çocuklara ulaştırılmak üzere hazırlanan özel armağan paketleri Üsküdar’da bulunan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nden yola çıkarılarak çocuklara ulaştırıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık ‘Dünya Engelliler Günü’ sebebiyle bir proje düzenlendi. Proje kapsamında engelli ve özel çocuklara armağan paketi yapıldı. Çocuklara dağıtılacak özel eğitim setlerinin, çocukların algılama, muhakeme, dikkat, görsel hafıza ve bellek üzere bilişsel marifetlerini güçlendirecek halde seçildiği belirtildi.

Dağıtılan setlerin, El maharetinin ve göz el uyumu maharetinin gelişmesini sağlarken, sorun çözme, yaratıcı, mantıksal ve eleştirel düşünmeyi geliştirdiği aktarıldı. Hazırlanan özel setler, Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen’in de iştirakiyle paketlenerek çocuklara dağıtılmak üzere yola çıktı.

Türkmen: “Engelliler Günü dolayısıyla ufak bir hediye hazırladık”

Engelliler haftasına dair konuşan Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla, buradan hizmet alan ailelerimize bir destek ufak bir hediye hazırladık. Bu hediye paketimizde, kodlama testi var çocuklar aileleriyle birlikte oynasın diye. Çocukların aileleri ile birlikte zaman geçireceği oyunlar mevcut. Bu çocuklarımız ile meşgul olmak gerekiyor, meşgul olunmaz ise asabileşiyor, hem kendilerine hem çevrelerine zarar verebiliyorlar. Maksadımız, çocukların zamanını kaliteli şekilde değerlendirmek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu