Teknoloji

WhatsApp kanal sahipleri artık sesli mesaj gönderebilecek

WhatsApp kanal sahipleri artık yeni güncellemeyle birlikte kanal üyelerine sesli mesaj gönderebilecek.

En büyük mesajlaşma ağlarından biri olan WhatsApp’ın Meta’ya geçmesiyle birlikte uygulamaya birçok güncelleme geldi. Bunlardan biri de WhatsApp Kanal güncellemesiydi. WhatsApp Kanalı, yöneticilerin tek taraflı olarak metin, fotoğraf, resim, çıkartma gönderebildiği ve anketler gerçekleştirebildiği bir yayın aracıdır. Yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp Kanal yöneticileri artık yukarıdaki özelliklere ek olarak sesli bildirim de gönderebilecek.

WhatsApp Kanal ses güncellemesi

WhatsApp Kanalı özelliği sanatçılar, futbol kulüpleri, haber ajansları gibi farklı alanlardaki kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ses kaydının devreye girmesi, özellikle ünlülerin kullandığı kanallar üzerinde büyük bir etki yaratacak gibi görünüyor. Meta, ses kayıt özelliğini Porto Rikolu rapçi Bad Bunny ile test ettiğini duyurdu. Bu test sonucunda özellik kullanıma sunuldu.

WhatsApp’ta günde 7 milyar ses gönderiliyor

İstatistiklere göre WhatsApp dünya çapında en çok indirilen 8. uygulamadır. Aylık 2,7 milyardan fazla kişi WhatsApp kullanıyor. Bu durumda uygulama dünya çapında popüler olmaya devam ediyor. WhatsApp’ta günlük hayatımızı çok daha kolaylaştıran ses kaydı, günde 7 milyar gönderim sayısına ulaşıyor. WhatsApp Kanal yöneticilerinin ses kaydı gönderme sıklığını da artıracağı düşünülüyor.

WhatsApp sadece bu güncellemeyle sınırlı kalmadı. Meta, WhatsApp Kanalını güncel tutabilmek için kanal sahibi sayısını 16’ya çıkarmaya karar verdi. Uygulamanın bu kadar çok kullanılmasının nedeni kullanıcı deneyimine göre güncellemeler ve kolaylıklar getirmesi gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu