Haber

Avustralya’da yük treni raydan çıktı

Avustralya’da Geelong kentinin batısında, bir yük treninin raydan çıkması sonucunda 16 vagonunun yola savrulduğu bildirildi.

ABC News’in haberine nazaran, sabah erken saatlerde, Inverleigh ile Gheringhap kasabaları ortasındaki bir hemzemin geçit yakınında, yük treninin raydan çıktığı belirtildi.

Avustralya Devlet Acil Servisinden (SES) yapılan açıklamada, olayda kimsenin yaralanmadığı, yükler ortasında tehlikeli husus bulunmadığı tabir edildi.

SES Operasyon Şefi Tim Wiebusch, “O bölgede yoğun yağış ve ani sel olduğunu biliyoruz ancak bu aşamada trenin raydan çıkmasının nedenini belirlemek için çok erken.” sözlerini kullanarak, raylarda kıymetli hasar oluştuğunu aktardı.

Wiebusch, kazanın daha önemli bir boyutta olmamasını “şans” olarak kıymetlendirerek “Bu aşamada bir yolcu treniyle uğraşmadığımız ve yük trenindeki mürettebatın kazadan yara almadan çıktığı düşünülürse inanılmaz derecede şanslıyız.” dedi.

Yola saçılan 16 vagonun enkazının kaldırılması ve sınırın onarılması için takımların çalışmalarını başlatacağını belirten Wiebusch, kelam konusu çizgi üzerinde faal çalışmaların bir hafta ya da daha uzun sürebileceğini kaydetti.

Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Kazanın akabinde, Avustralya Ulaşım Güvenliği Ofisi bölgenin denetimini devralırken olayla ilgili Ulusal Demir Yolu Güvenlik Regülatörü Ofisi’nin bilgilendirildiği duyuruldu.

Avustralya Demir Yolu Sınırı Kurumu (ARTC), nakliye müşterileriyle bir kurtarma planı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ARTC, bölgenin tam değerlendirmesi tamamlandıktan sonra eyaletler ortası yük koridorunun ne vakit yine açılacağına dair daha fazla detay ve güncelleme sağlayacağını bildirdi.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Ofisi (ATSB) Baş Komiseri Angus Mitchell, bölgeye güvenlik soruşturma takımının gönderildiğini belirtti.

Ayrıca, soruşturma sonunda bir rapor yayınlanacağı kaydedildi.

Tedarik zincirlerinde aksamalar olacağı endişesi

Melbourne-Adelaide demir yolu koridoru, tamirat ve hasar kıymetlendirme çalışmaları sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Taşımacılık bölümünden yetkililer, kelam konusu kazanın, Victoria’daki son selden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya olan kara yolu ve demir yolu tedarik zincirlerinde daha fazla aksamalara neden olacağını söyledi.

Victoria Ulaştırma Derneği Üst Yöneticisi (CEO) Peter Anderson, yolları trafiğe kapatmanın Melbourne ve Adelaide ortasındaki kara yolu yük nakliyatında ağır trafiğe yol açacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu