Haber

Banka Müdürü ve Tutuksuz Sanıkların Cep Telefonlarından Bilirkişi Raporu Ortaya Çıktı

ÜNLÜ futbolcuları dolandırmak suçundan tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan ile tutuksuz sanıklardan Nazlı Can’ın cep telefonlarına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda Erzan’ın Arda Turan’la yaptığı mesajlaşmaya da yer verildi. Arda Turan’ın “Ne yapayım Seçil, yarın gidip tefeciye falan sorayım. Faktoring. Ben nevrotikim, çare söyle” şeklinde mesaj gönderdiği, Seçil Erzan’ın ise “Ben öyleyim” şeklinde mesaj attığı görüldü. Arda’nın mesajına ise çok utandım” yanıtını verdi. Nazlı Can’ın cep telefonunda Seçil Erzan, Fatih Terim ve avukat Candaş Gürol’un fotoğrafları bulunduğu belirlendi.

Davanın ikinci duruşması geçtiğimiz günlerde İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, soruşturma aşamasında dava dosyasına alınan Seçil Erzan’ın diğer telefonunu incelemeye gönderdi. Telefonla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Tutuklu sanıklardan Nazlı Can’ın telefonuna ilişkin bilirkişi raporu da dosyaya eklendi.

RAPORDA ERZAN’IN KUZENİ İLE GÖRÜŞMESİNE YER VERİLDİ

Raporda Seçil Erzan’ın kuzeni Tanin Yılmaz ile Nisan 2023’te paylaştığı kısa mesajlar da yer aldı. Mesajlarda Tanin Yılmaz’ın, “Ben paramla rezil oldum, öyle bir şey yok, hadi obur gerizekalılar ütopik bir işin içindeler, ben senden böyle bir şey istemedim, talep etmedim” dediği görüldü. Seçil, “Olmayacaksın, paranı alacaksın” yanıtını verdi. Tanin, “Ah, Seçil, lütfen artık saçmalıklarınıza son verelim ve beni daha fazla oyalama, bu kadar yeter! Felç oldum, buna nasıl dayanabiliyorsun bilmiyorum, çalışamıyorum” dedi. şirkette 1,5 ay kaldı, daha ne diyeyim?” “Saçmalamıyorum Tanim, ödemeyi bekliyorum. ’15’te alacaktım, bak hâlâ bekliyorum’ diye yanıt verdiği belirlendi.

ARDA TURAN; SELİL, YARIN GİDİP LOLLER’A VEYA BAŞKA BİRŞEY SORACAĞIM. FAKTORİNG. HASTALIĞIM VAR, BANA ŞİFA VER

Bilirkişi raporunda Seçil Erzan ile Arda Turan arasındaki mesajlar da yer aldı. Arda Turan, “Seçilciğim ne yaptın? Bunu bana nasıl yapabildin? Senin için gittim, kredi istedim, sözler verdim, hiçbirini tutamıyorum. Ben ne hale geldim” diye yazdı. insanların gözü? Yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim?” Seçil Erzan, “Çok utanıyorum” dedi. Cevabını yazmış gibi görünüyor. Konuşmanın devamında Arda Turan, “Ne yapayım Seçil, yarın gidip tefeciye falan sorayım. Faktoring. Ben nevrotikim, çare söyle. Yarın saat kaçta dediler, ne olacak” dedi. diyorlar mı?” Erzan’ın, “Ödemeyi yarın alacağız. Normal şartlarda yüzde 100 olması muhtemel bir şey ama geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar” şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

HESAP YAPTİĞİ DEFTERİN FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan bilirkişi raporunda Seçil Erzan’ın telefonundaki el yazısı notların fotoğrafları, çantadaki paranın fotoğrafları ve Seçil Erzan’ın Fatih Terim’le yan yana fotoğraflarının yer aldığı görüldü.

ARAMA MOTORUNDA ‘FATİH TERİM, 80 MİLYON KÂR GELİR’ YAZARAK ARAMA YAPIYORDU

Sanıklardan Nazlı Can’ın telefonunda yapılan incelemede, arama motorunda “Seçil Erzan Twitter, Denizbank Hakan Ateş, Fatih Terim, 80 milyon vurgunculuk” içerikli arama kayıtlarının olduğu belirlendi. Nazlı Can’ın, telefonundaki Whatsapp konuşmalarında ‘Nilgünyenge’ isimli numaraya, defterindeki isimlerin karşısında para ölçüleri ve yılların yazılı olduğu bir not gönderdiği görüldü.

“BANKACILIK HUKUKUNU ANLAYAN EN İYİ CEZA AVUKATI BULMAN SARTÖ’DÜR”

Sanık Can’ın konuşması sırasında ‘Canımmmmm’ kayıtlı numarayla not içeren görsel gönderdiği belirlendi. Not kağıdında şöyle yazıyordu: “Sekin Nazlı hakkında Nuri, evi Göktürk çözsün, Bozcada’yı, Nuri bana en uygun avukatı bulsun, bankacılık hukukundan anlayan en iyi ceza avukatını bulsun, kural sen bul.” Avukat, değerli bankanın durumu hala olumlu, çok sayıda eski eşya, spor ayakkabı var, ada ve evler için kurtarma planı yapıldı, orada durumlar nasıl?” “Söylemek istediğin bir şey var mı Candaş? Dışarıda neler oluyor? Anneme yurt dışında olduğumu söyle.” Nazlı Can’ın, mesajlarında ‘Seçilimmm’ isimli numarayla fotoğraf istediği ve Seçil Erzan, Fatih Terim ve avukat Candaş Gürol ile birlikte çekilmiş bir fotoğraf gönderdiği belirlendi. Konuşma devam ederken Can’a Fatih Terim ve Seçil Erzan’ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafının daha gönderildiği görüldü.

GÜVENLİK KAMERA KAYITLARINA İLİŞKİN RAPOR DA DOSYADA

Belgede bankanın sildiği iddia edilen güvenlik kamerası kayıtlarına ilişkin rapor da yer aldı. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı olan, bankadan temin edilen dijital materyallere ilişkin görüntü ihraç bilgilerinin incelenmesinde ve alınan ihracat diskleri ve log kayıtlarının incelenmesinde Siber Suçlar Dairesi Başkanlığı tarafından DVR cihazlarından silinen bilgilerin tespiti mümkün olmamıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu