Haber

ABD’li e-ticaret devi 1000 çalışanını işten çıkarıyor

ABD merkezli e-ticaret şirketi eBay, mevcut iş gücünde yüzde 9 oranında kesinti yapacağını duyurdu. Bu da yaklaşık 1000 kişinin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. eBay CEO’su Jamie Iannone çalışanlara yazdığı bir mektupta, “Stratejimize karşı ilerleme kaydetmiş olsak da, toplam personel sayımız ve harcamalarımız işimizin büyümesini geride bıraktı” dedi.

Reuters’in haberine göre Iannone, bu durum karşısında “uçtan uca deneyimi iyileştirmek için mutlaka gruplarda ayarlamalar yapacak ve bu grupları konsolide edecek organizasyonel değişiklikler yapacaklarını” belirtti. İşten çıkarmaların amaçlarından birinin “dünya çapındaki müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak” olduğu ileri sürüldü.

ŞUBAT’TA 500 KİŞİYİ İHRAÇ ETME KARARI ALDI

E-ticaret devi eBay’in aldığı işten çıkarma kararı, aralarında Google ve Amazon’un da bulunduğu ABD merkezli teknoloji şirketlerinin yakın zamanda aldığı benzer kararların ardından geldi. Pandemi döneminde bu sektörde “çok fazla işe alım” olduğu tartışılırken eBay CEO’su Jamie Iannone, işten çıkarmaların yanı sıra “alternatif iş gücü bünyesinde yapılan sözleşme sayısının” da önümüzdeki aylarda azalacağını söyledi.

Geçen Şubat ayında eBay dünya çapında 500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Bu, şirketin toplam işgücünün yaklaşık yüzde 4’üne tekabül ediyordu. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu