Haber

Barış Pehlivan Skandal Kararı Köşesine Taşıdı! ‘Tecavüzcü Çocukla Aynı Evde Yaşayan Çocuk’

Gazeteci Barış Pehlivan, çocuklara tecavüzden 22 yıl 6 ay ceza alan adamla aynı evde yaşayan 4 yaşındaki çocuğu köşesine taşıdı. Babasının bacağındaki morluğu görmesinin ardından tecavüze mahkum olan amcanın küçük kıza da şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Ancak amcaya sadece bir ay yurttan uzaklaştırma verildi…

Yazısında sadece gazeteciler hakkında verilen yargı kararlarının amacı ‘Hapishanede mi? Komik olma! Gazeteci mi, sadece çocuklara tecavüz etmekle suçlandı!’ Sözleriyle kendisini eleştiren Pehlivan, skandal kararla ilgili detayları aktardı.

Pehlivan’ın Cumhuriyet’teki köşe yazısı şöyle: “Ben bu satırları yazarken bir çocuğun doğum günüydü. Adını yazmayacağım, 4 yaşına girdi. Yaşı küçük olmasına rağmen kocaman kağıda adı yazılan bir kurbandı.” Adliye raflarındaki belgeler…

Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. TD isimli baba, eşi Ö.D. boşanma aşamasındaydı. Anne, küçük kızlarının geçici velayetini alırken, baba onu 15 günde bir görebiliyordu.

2 ay önce… Aldığı bayramlık kıyafetlerini kızına giydirmeye çalışan baba bir anda şoke oldu. Çünkü kızının bacaklarında morluklar vardı. “Kim yaptı”sorusuna kızının yanıtı, “Amcam”oldu.

MO Amca çok ağır bir belgede sanıktı. Diğer iki çocuğun cebir ve şiddet kullanarak cinsel istismarından 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2017 yılında Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bu kararın detaylarını okuyorum, midem bulanıyor. Ayrıntılara girmeyeceğim ama şunu bilin; Çocukları bağlayarak cinsel istismardan bahsediyorum.

Peki MO amca şimdi nerede? Hapishanede mi? Komik olma! Gazeteci miydi, sadece çocuklara tecavüz etmekle suçlanıyordu!

Dosyası Yargıtay’daydı ve altı aydır tutuklu ve serbest bırakılmıştı. Daha da kötüsü, bacaklarında morluklar görülen küçük kızla aynı evde yaşıyordu.

Baba sonradan öğrendiği bu gerçeği düşününce çılgına döndü. Küçük kızının morluklarına yapılan saldırının raporunu çabucak aldı.

Ve daha sonra…

Amca MO’dan şikayetçi oldu.

Soruşturma başlatan savcı, müşteki babanın ifadesini aldıktan sonra küçük kızın annesinin ifadesini aldı. Bir önceki cümleye nokta koyduğumun farkında mısınız? devam edemedim Çünkü Denizli’deki savcı, zanlı MO amcanın ifadesini almadan dosyayı kapattı.

Yanlış okumadınız. Anne, aynı konutta yaşadığı ağabeyi MO’dan şikayetçi olmadığı için babanın ihbarı “varsayımsal” olarak değerlendirildi. Gerçekten, 4 yaşındaki kızın bacaklarını kim yaraladı? Savcı bu sorunun peşine bile düşmedi, dava açmadı.

Ancak baba pes etmedi. Tüm çabalara rağmen zanlı amca ve anneye sadece 1 ay uzaklaştırma “çocuğa kötü söz söyleme”uyarı vermeyi başardı.

Gün geldi, o baba, kızını şüpheli amcanın yaşadığı eve teslim etmemek için direndi. Hatta bu nedenle gözaltına alındı.

Gerçekten de 4 yaşındaki bir çocuğu, çocuklara tecavüzden 22 yıl 6 ay ceza alan adamla bire bir konutta yaşamaya mahkûm eden yargı sistemini kim bana hangi vicdanla açıklayabilir?

Acaba o küçücük çocuğu bu vahşete mahkûm eden kararlarda annenin çok yakın bir akrabası yüksek mahkeme üyesi olduğu için bir etkisi oldu mu?

Midem bulanıyor. Bu kadar.

Kaynak: Cumhuriyet

Hakkında açılan yeni dava nedeniyle ‘denetimli serbestlik’ kararı bozulan gazeteci Barış Pehlivan, 15 Ağustos’ta yeniden cezaevine gireceğini açıkladı.

haber-alasehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu