İş

Kazanç çağrısı: Valmont Industries 1Ç 2024 sonuçları beklentileri aştı

Valmont Industries, Inc. (VMI) 2024’ün ilk çeyreğinde, satışlarda yıldan yıla %8’lik bir düşüşe rağmen kazanç beklentilerini aştı. Şirketin ticari uygulama, operasyonel mükemmellik ve azaltılmış giderlere stratejik olarak odaklanması, seyreltilmiş hisse başına kazançta %25’lik bir artışa yol açtı.

Tarım ve telekomünikasyon sektörlerinde talep azalırken, Altyapı segmenti, özellikle de İletim, Dağıtım ve Trafo Merkezi (TD&S) işi güçlü talep gösterdi. Valmont’un 2024 stratejik öncelikleri arasında işgücüne bağlılık, yatırılan sermayenin geri dönüşünün iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliğin geliştirilmesi yer alıyor. Şirket bu yıl için net satışlarda %2 düşüş ile %0,5 arasında bir artış beklerken, seyreltilmiş hisse başına kazancın 15,40 ila 16,40 dolar arasında olması bekleniyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Satışlardaki düşüşe rağmen Valmont Industries hisse başına seyreltilmiş kazançta %25 artış bildirdi.
  • Altyapı segmenti, özellikle de TD&S işi güçlü bir taleple karşılaştı.
  • Tarım satışları, Kuzey Amerika ve Brezilya’daki düşük hacimler ve soya fasulyesi fiyatlarındaki düşüş nedeniyle %22,1 oranında azaldı.
  • Valmont, Orta Doğu’da 50 milyon dolarlık önemli bir projeyi güvence altına aldı.
  • Şirket bu çeyreği 169 milyon dolar nakit ve 23,3 milyon dolar işletme nakit akışı ile kapattı.
  • Yılın tamamına ilişkin beklentiler net satışların %2 ila %0,5 arasında değişmesi ve seyreltilmiş hisse başına kazancın 15,40 ila 16,40 dolar arasında olması yönünde.
  • Valmont hissedarlarına nakit geri ödemeye devam etmeyi planlıyor.

Şirket Görünümü

  • Valmont, 2024 yılında net satışlarda %2’lik bir düşüş ile %0,5’lik bir artış arasında değişen bir değişim bekliyor.
  • Seyreltilmiş hisse başına kazancın 15,40 ila 16,40 dolar arasında olması öngörülüyor.
  • Altyapı segmentinin hacim büyümesinin orta tek haneli rakamlarda olması bekleniyor.
  • Tarım satışlarının %10 ila %15 oranında düşeceği tahmin edilmektedir.
  • TD&S pazarının yüksek tek haneli büyümesini sürdürmesi bekleniyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın
  • Tarım ve telekomünikasyon sektörlerinde talep düşüşü yaşandı.
  • Tarım satışları bir önceki yıla göre %22,1’lik önemli bir düşüş yaşadı.

Yükselişte Öne Çıkan Noktalar

  • Orta Doğu’da 50 milyon dolarlık bir proje temin edilerek Valmont’un bölgesel varlığı güçlendirildi.
  • Altyapı segmentinin tüm yıl boyunca brüt kar marjında bir iyileşme görmesi bekleniyor.
  • TD&S işi, özellikle dağıtım ve trafo merkezleri olmak üzere tüm alanlarda büyüme göstererek gelişiyor.

Eksiklikler

  • Toplam satışlar bir önceki yıla kıyasla %8 oranında azaldı.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Valmont, potansiyel proje zamanlama sorunlarına rağmen tarım sektörünün tahminlerini karşılama kabiliyetine değindi.
  • Şirket, çelik ve beton yapılar da dahil olmak üzere TD&S iş kolundaki benzersiz ürün tekliflerinin altını çizdi.
  • Valmont, fiyatlandırma mekanizmalarının iş üzerindeki etkisini tartıştı ancak TD&S segmentindeki hacim artışına dikkat çekti.
  • Şirket, ileriye dönük açıklamaların mevcut ekonomik ve piyasa koşulları bağlamında değerlendirilmesinin önemini yineledi.

InvestingPro Insights

Valmont Industries, Inc. (VMI) 2024 yılının ilk çeyreği için kazanç beklentilerini aşmakla kalmadı, aynı zamanda finansal performansında dikkate değer bir esneklik gösterdi. InvestingPro ve InvestingPro Tips’in gerçek zamanlı verilerine dayanan ve şirketin mevcut durumu ile gelecekteki görünümüne ilişkin ek bağlam sağlayabilecek bazı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

InvestingPro Verileri, Valmont’un 4,94 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğunu ve 27,67 fiyat/kazanç (F/K) oranıyla işlem gördüğünü gösteriyor. 2024’ün 1. çeyreğinden itibaren son on iki aya göre ayarlandığında, F/K oranı daha mütevazı bir 17,72’dir. Son on iki ayda gelir büyümesindeki %7,61’lik düşüşe rağmen, şirket %30,16’lık bir brüt kâr marjı elde ederek kârlılığını sürdürme becerisini ortaya koymuştur.

InvestingPro İpuçlarından biri, Valmont’un agresif bir şekilde hisse geri alımı yaptığını, bunun da genellikle yönetimin şirketin geleceğine olan güvenini gösterdiğini ve hisse başına kazanç büyümesini destekleyebileceğini vurguluyor. Ayrıca şirket, son dört yıl da dahil olmak üzere 46 yıl üst üste temettü ödemesini sürdürmekle kalmayıp artırarak hissedarlara değer iadesi konusunda güçlü bir kararlılığa işaret etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Valmont’un hisseleri geçtiğimiz hafta önemli bir getiri sağladı ve bir haftalık fiyat toplam getirisi %16,47 oldu. Bu, piyasanın şirketin son kazanç raporuna ve gelecek beklentilerine verdiği olumlu tepkinin bir yansıması olabilir.

Valmont hakkında daha derinlemesine analiz ve ek InvestingPro İpuçları arayan yatırımcılar https://www.investing.com/pro/VMI adresini ziyaret edebilirler. Şu anda, InvestingPro’da listelenen 12 ek ipucu, şirketin finansal sağlığı ve hisse senedi performansı hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için zengin bilgi sağlıyor. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kiraz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu