Haber

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, 24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırılmasıyla demokrasi ve özgürlük yolunda değerli bir adım atıldığını belirtti.

Haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olarak nitelendirilen 24 Temmuz’un Gazeteciler ve Basın Günü olarak kutlandığına işaret eden Yıldırım, “Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kişilerin haber alma ve alma hakkının sağlanmasında, temel hak ve hürriyetlerin korunmasında ve toplum adına kamu hizmetlerinin denetlenmesinde büyük bir güce sahiptir.” terimleri kullandı.

Yıldırım, kamuoyunun niyetlerini başkalarıyla paylaşmasına aracı olan medya kuruluşlarının çok değerli bir toplumsal misyonu yerine getirdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Halkımız sıkıntılarını, taleplerini ve toplumsal olaylara yansımalarını basın aracılığıyla ifade etme imkanı bulmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Basın milletin ortak sesidir.’ Tekirdağ’ın tanıtımında, büyümesinde, gelişmesinde yerel basınımızın değerli katkıları var, o halde yerel gazetelerimizi alıp evlerimizde, iş yerlerimizde, kıraathanelerimizde, çay bahçelerimizde bulunduralım, internet haberciliği yapanları takip edelim ve yerel basınımızın güçlenmesine vesile olalım.

Bu vesileyle ilimizde özveriyle görev yapmış yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri ve haber ajansları temsilcileri başta olmak üzere tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

cayirovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu