İş

Bakan Işıkhan, İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası Veda Törenine Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin istihdamını hedefleyen “İŞKUR Yoldaşım Kampanyası” töreninde şunları söyledi: “Kampanyamız için yola çıkacak tırımızla zor durumdaki vatandaşlarımıza ulaşıp iletişime geçmeyi hedefliyoruz. gençlere ulaşmak ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek.”

‘İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Ne Eğitimde Ne de İstihdamda Olmayan Gençlere Yönelik Teknik Yardım Projesi’ kapsamında gençlere istihdam sağlamayı amaçlayan ‘İşKUR Yol Arkadaşım’ kampanya tırı veda töreni Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansmanıyla yürütülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tören kapsamında uğurlanan tır, Mardin, Van, Erzurum, Rize, İzmir, Edirne, Bursa, Eskisehir, Afyon, Konya, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Sivas ve Samsun, 12 Eylül – 25 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında. Tanıtım tırı, ziyaret ettiği illerdeki işsiz gençlerle bir araya gelerek 15-29 yaş arası gençlerin istihdamına katkı sağlayacak.

Törende açılış konuşması yapan Işıkhan, Aralık 2021’de başlayan ve kısaca NEET PRO olarak adlandırılan projenin yaklaşık 2 yıldır başarıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, “Sayın Genel Müdürümüzün konuşmalarında belirttiği gibi Bu projeyle eğitim ve istihdama dahil olmayan 15-29 kişiyi “1-12 yaş arası gençlerimizi daha kapsamlı ve bireysel ihtiyaçlara duyarlı bir yaklaşımla iş arama süreçlerinde desteklemeyi hedefliyoruz. Beşeri sermayesini geliştirememeleri nedeniyle eğitim ve istihdamdan kopan genç nüfusu tanımlamak için kullanılan NEET kavramı, uluslararası ölçekte önemi giderek artan bir sorun haline geldi.” dedi.

“İŞKUR aracılığıyla sürdürdüğümüz çok önemli projeler var”

Bugün dünyadaki genç nüfusun 2 milyara yaklaştığını belirten Işıkhan, Türkiye’nin Avrupa ölçeğinde en genç nüfusa sahip ülke olduğunu belirterek, “Başta aktif olarak sürdürdüğümüz Aktif İşgücü Programlarımız olmak üzere çok önemli proje başlıkları var. Kamu istihdam kuruluşumuz İŞKUR aracılığıyla kesintisiz olarak bunları sizlerle “Gururla paylaşmak isterim. İŞKUR’umuz kalfalık programı, Staj Portalı, Kampüste İŞKUR, Kariyer Günleri, Sanal İstihdam Fuarları gibi birçok alanda İŞKUR aracılığıyla genç nüfusa değerli hizmetler sunmaktadır.”

“Geçmiş yıllarda yüzde 25-26 olan NEET oranı yüzde 20,8 olarak açıklanmıştı”

Ne eğitimde ne istihdamda olan (NEET) gençlere yönelik daha spesifik tedbirlerin alınmasının İŞKUR için önemli bir politika alanı ve zorunluluk haline geldiğini gördüklerini vurgulayan Işıkhan, “TÜİK’in ikinci çeyrek verilerine göre gençler Ne eğitimde, ne istihdamda olan, yani ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin NEET oranı yüzde 20,8. Bu oran bizim için çok önemli. Yüzde 25 olan NEET oranının da arttığına şahit oluyoruz. Önceki yıllarda ise yüzde 26, İŞKUR öncülüğünde yürüttüğümüz istihdam programlarıyla giderek azalıyor. NEET’lerin büyük bir kısmı “Ulaşılması zor gruplar olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle geçen hafta yayınladığımız Orta Vadeli Programımızda özellikle ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerimize yönelik hedeflere ve yol haritalarına yer verdik” dedi.

“TIR’ımızla ulaşılması zor gençlerimize ulaşmayı ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz.”

Orta Vadeli Program kapsamında NEET’lerin istihdam piyasalarına katılımı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çok önemli sorumluluklar verildiğini belirten Bakan Işıkhan, “En azından istihdam piyasalarına katılımın sağlanmasına yönelik tedbirler alınacak” dedi. Başta gençler olmak üzere her aileye bir çalışan. Program, gençlerin geleceğin mesleklerine yönelik mesleki farkındalığını artıracak.” ve faaliyetler yaygınlaştırılacaktır. Bu nedenle bugün başlatacağımız kampanyamız için yola çıkacak tırımızla ulaşılması zor gençlerimize ulaşmayı, onlarla temasa geçmeyi ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz. Bugün gençlerimizin geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olacak bu kampanyanın açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyor ve bu vesileyle herkesi bilgilendiriyoruz “Genç kardeşlerime söylüyorum, ‘İŞKUR yol arkadaşınız olarak her zaman yanınızda olacaktır’ “dedi.

“İş arayan ve NEET kapsamındaki gençlerimize zorunlu masraflarını karşılamak üzere iş arama yardımı sağlamaya başladık.”

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, genç işsizliğinin sadece Türkiye’nin değil tüm dünya ülkelerinin ana gündemi olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği’nin desteğiyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında proje kapsamında destek sağlanacak” Ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin işgücü piyasasına yönelik adımlar 2021 yılının başından itibaren atılacak.” Bu noktada bu programın hibe bileşenini ağustos ayı itibarıyla devreye aldık. NEET’ler dünyanın erişilemez parçalarıdır ve onlar için özel değerlerin alınması gerekir. Bu kapsamda NEET’lerin profilini ortaya çıkardık. Bunun dışında Avrupa’da da bir program hayata geçirdik. “Ülkemizde daha önce uygulanmayan yeni modelleri devreye almaya başladık. İş arayan ve NEET kapsamındaki gençlerimize zorunlu giderlerini karşılamak üzere iş arama yardımı sağlamaya başladık” dedi. .

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyet, İŞKUR Yol Arkadaşım kampanya TIR’ında incelemelerde bulundu, ardından TIR içerisinde fotoğraf çektirdi. Tören, Bakan Işıkhan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger’in tırın arka tarafındaki bölümü imzalamasının ardından sona erdi. İŞKUR Yol Arkadaşım tanıtım tırı her ilde toplam 2 gün kalacak olup, iş ve meslek danışmanları İŞKUR hizmetlerini tanıtarak gençlere kariyer süreçlerinde destek olacak. – ANKARA

kemahhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu