Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saat 04.17’de anma programı düzenledi. Anma programına katılan ve depremzedeleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başta yakınlarını kaybedenler olmak üzere herkese sabır, tedavi altına alınanlara şifa diliyorum. Siz burada bizim misafirimizsiniz. Oradaki mağduriyetler sona eriyor.”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybedenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi Mamak Eserkent Sosyal Konutu’nda ağırlanan depremzedelerin yanı sıra Araplar Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen anma programına da katıldı.

“MAĞDURİYETLER SONLANANA KADAR BURADA MİSAFİRLERİMİZSİNİZ”

Büyük yıkıma neden olan ilk depremin meydana geldiği saat 04.17’de başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu ve hayatını kaybedenler için dua edildi.

Duygusal anların yaşandığı programda konuşan Mansur Yavaş, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, “Maalesef geçen yıl bu zamanlarda çok büyük acı yaşadık. Binlerce insanımızı toprağa verdik ve acıları hala devam ediyor.” Unutmak mümkün değil. Umarım devletimiz bu yaraları bir an önce sarar. Söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Felaket diye konuşuyoruz ama hepimiz burada sorumluluğumuzu görmek zorundayız. Çok önemli. Binaların sağlam ve mevzuata uygun inşa edilmesi önemli. Yangın düştüğü yeri maalesef yakıyor. Başta yakınlarını kaybedenler olmak üzere herkese sabır, tedavi görenlere şifa diliyorum. Ta ki burada misafirimizsiniz. Mağduriyetler orada son buluyor.”Bu zor günler ancak dayanışmayla aşılabilir. O günlerde bütün Türkiye ayağa kalktı, el ele tutuştu. İnşallah bu dayanışma devam edecek” dedi.

Depremden en çok etkilenen illerden Kahramanmaraş’ta Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ve Hatay’da Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile görüntülü telefon görüşmesi yapan Yavaş, başsağlığı diledi ve böyle bir felaketin yaşanmasını diledi. bir daha asla olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu