Teknoloji

Dünyanın en yeşil tarayıcısı: Chrome’a çok farklı bir rakip geldi

Çevreye duyarlı olmasıyla öne çıkan arama motoru Ecosia, çevre dostu kitlelere hitap etmek üzere tasarladığı yeni web tarayıcısını tanıttı. Kullanıcıların çevrimiçi tarama faaliyetleri ile bugüne kadar 205 milyon ağaç dikmiş olan Ecosia’nın son çalışması; Windows, macOS, iOS ve Android’de çalışan bir tarayıcı içeriyor.

Ecosia Tarayıcı açık kaynaklı Chromium projesi üzerine inşa edildiğinden, insanların tarayıcı değişikliği yapması kolaylaşıyor. Şirketin blog yazısına göre, “dünyadaki en yeşil tarayıcıyı” kullanmak, küresel olarak biyoçeşitliliğin yoğun olduğu noktalara ağaç dikilmesini sağlayacak. Şirket ayrıca kullanıcıların internette gezindiği her gün için 25Wh elektrik üretmeyi taahhüt ediyor ki bu da bir ampulün yaklaşık üç saatlik enerjisine denk geliyor.

Kullanıcıların çevreye daha duyarlı kararlar almasına yardımcı olacak diğer bazı avantajlar arasında, 2019’dan bu yana arama sonuçlarında bitki dostu kuruluşların yanında görünen bir simge olan ‘Yeşil Yaprak’ ve şirketlerin artan küresel sıcaklıkları minimumda tutma konusundaki etkisini değerlendiren bir iklim derecelendirmesi yer alıyor.

Yeni tarayıcının kullanıcıları ayrıca ChatGPT veya Google Gemini’ye benzer bir şekilde çalışan OpenAI tabanlı üretken bir yapay zeka sohbet robotu olan AI Chat’i de kullanabilecek. Ecosia ayrıca tarayıcısını, daha adil ve sürdürülebilir bir internet çabasında ” Big Tech’ten uzaklaşmak” için bir seçenek olarak görüyor.

catalzeytinhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu